2017 WWDC - Apple konferencia

WWDC17: az Apple bemutatta az iOS 11-et

 
Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 11-et, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már ma letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig még júniusban érkezik majd.
 
Az iOS 11 kapcsán az Apple 12 új funkcióra helyezte a hangsúlyt a keynote során, amelyeken most mi is végigmennénk.
 
 

1. Megújult Üzenetek app

 
 
Mostantól a matricákat, emojikat és játékokat sokkal gyorsabban oszthatjuk meg a barátainkkal: a teljesen újratervezett alkalmazásfiókban ezek sokkal könnyebben elérhetők.
 
Ezen túl a korábbi üzenetek is végre szinkronizálódnak az egyes eszközökön, így amint egy új készüléken bejelentkezünk az Apple ID-nkkal, arra letöltődnek a beszélgetéseink, amellett ha törlünk valamit az egyiken, az a másikról is törlődik.
 

2. Újdonságok az Apple Pay esetén

 
 
Ugyan az Apple Pay hazánkban továbbra sem érhető el (és az iOS 11-ről szóló aloldalon sincs kint ez a rész magyarul), de a tengerentúlon újabb funkcionalitással bővül a szolgáltatás: ez a két személy közötti fizetés, amivel egymásnak küldhetünk közvetlenül pénzt, mint például a WeChat esetén.
 
Az így küldött vagy kapott pénz egy Apple Pay CashCardra kerül, amiről egyébként saját bankkártyánkra is át lehet tenni a pénzt, vagy Apple Pay-jel fizethetünk vele.
Az Apple CashCard egyelőre csak az USA esetén érhető el.
 

3. Megújult Siri

 
 
Siri esetén új női és férfi hang érkezett, ami immár gépi tanulás (machine learning) segítségével sokkal emberibb beszédhangot eredményez. Siri ezen felül funkciókban is okosabbá válik, képes fordítani angolról francia, kína, német, olasz, spanyol nyelvekre.
 
Ezen túl a felület is kicsit frissül, és prediktív működéssel teszi könnyebbé a használatot. Ez a prediktív működés ráadásul az egyes készülékeink között szinkronizálódik is, így amit az egyik eszközön megtanult, azt a másikon is tudni fogja. A fejlesztők a SiriKit segítségével még több funkcionalitással bővíthetik.
 
Magyar nyelvű Siri továbbra sincs.
 

4. Megújult Kamera

 
A Kamera esetén elérhetővé vált a HEVC/H.265, amivel akár 2x jobb tömörítés érhető el a videók esetén. Ugyanezt a mintát követve a fotóknál pedig HEIF érkezett meg, ami szintén 2x jobb tömörítést eredményez.
 
Ezen túl a felület is kicsit frissül, és prediktív működéssel teszi könnyebbé a használatot. Ez a prediktív működés ráadásul az egyes készülékeink között szinkronizálódik is, így amit az egyik eszközön megtanult, azt a másikon is tudni fogja. A fejlesztők a SiriKit segítségével még több funkcionalitással bővíthetik.
 
Magyar nyelvű Siri továbbra sincs.
 

5. Megújult Live Photo

 
 
A Live Photo új funkcióként megkapta az ismétlés, az oda-vissza és hosszú expozíció lehetőségét.
 
Ezeken túl lehetővé vált a Live Photo megvágása (trim), valamint a kulcsfotó (keyframe) kijelölése.
 

6. Megújult Vezérlőközpont és zárolt képernyő

 
 
A Vezérlőközpont esetén az Apple megszünteti a több oldalas elrendezést, helyette minden egyetlen oldalon lesz elérhető. Az iPhone 6s és újabb készülékeken az egyes opciókra 3D Touch segítségével több, részletesebb funkció válik elérhetővé.
 
Fontos újdonság, hogy ezzel a Vezérlőközpontban megjelenő gombok végre testre szabhatóak!
 
A lezárt képernyő is kicsit megváltozott, mostantól sokkal könnyebben lehet görgetni majd az értesítéseink között.
 

7. Megújult Térképek

 
 
A megújult Térképek használata közben már egyes üzletközpontok vagy repülőterek alaprajzát is elérjük, emeletekre lebontva, így egy üzlet vagy beszálló kapu könnyebben megtalálható lehet.
 
Vezetés közben a térképen mostantól kijelezhető az aktuális sebességkorlátozás értéke is, illetve képes lesz az útvonal esetén a megfelelő sávok jelzésére is, így többet nem fordulhat elő olyan, hogy hirtelen két sávot kell váltanunk.
 
Vezetés közben a készülék speciális ne zavarjanak módba tud kapcsolni, amihez a Wi-Fi doppler effektust használja, és ilyenkor a kijelző teljesen kikapcsolva marad egy-egy értesítés érkezésekor, hogy ne zavarjon minket, és csak a vezetésre tudjunk koncentrálni. Amennyiben csak utasok vagyunk, akkor ez kikapcsolható. Ezen túl beállíthatunk majd kifejezetten a vezetéshez automatikus választ, illetve adott kontaktok, például családtagok esetén megengedhetjük, hogy tőlük még ilyenkor is fogadni tudjuk a hívásokat és üzeneteket.
 

8. Megújult HomeKit és AirPlay 2

 
 
A HomeKit esetén új kategória érkezett a hangszórók “személyében”, és egyúttal bemutatkozott a HomePod hangszóró is, valamint az AirPlay 2 és a multiroom audio támogatás is.
 

9. Megújult Apple Music

 
 
Az új Music appban Apple Music előfizetés megléte mellett már a barátaink által hallgatott zenéket is megismerhetjük, és itt láthatjuk a megosztott lejátszási listákat, ezzel új tartalmakat felfedezve.
 
A fejlesztők számára pedig elérhetővé válik a MusicKit.
 

10. Megújult App Store

 
 
Az App Store radikálisan megváltozott. A legnagyobb újdonság az új designon túl az, hogy naponta megjelenő cikkeket, a játékoknak és alkalmazásoknak fenntartott külön füleket, és függőlegesen görgethető kártyákat találunk.
 

11. CoreML és ARKit

 
 
Az új MLKit framework gépi tanulási primitíveket, alapvető algoritmusokat és adattípusokat tartalmaz. Ezek legtöbbje jól bejáratott, kiforrott módszerek — mint például a konvolúciós neurális hálók vagy a szupportvektor-gépek — iOS-re optimalizált implementációja.
 
Egy másik, magasabb szintű frameworköt is kapnak a fejlesztők. Az ARKit — nevéből sejthetően — elsősorban kiterjesztett valóság generálásához szükséges feladatok ellátására készült, de egyéb, gépi tanulással megtámogatott, egyszerűbb “AI”-feladatok megoldására (mozgáskövetés, síkfelismerés, stb.) is alkalmas.
 

12. iOS + iPad

 
 
Az iOS és az iPad esetén annyi újdonság érkezett, hogy annak mindenképpen egy új cikket fogunk szentelni. Röviden összefoglalva itt új, alulról felhúzható dock pediktív ikonokkal, megújult alkalmazásváltó, drag and drop, illetve megújult billentyűzetkezelés (QuickType) érkezett.
 
Szintén az iPad esetén mutatta be az Apple az új Fájlok appot, ami ettől függetlenül megtalálható az iPhone-on is.
 

Kompatibilitás

Az iOS 11 csak a lenti, 64-bites processzorral rendelkező készülékeket támogatja majd – tehát az iPhone 5, az 5c és az iPad 4 már nem kapja meg ezt a frissítést.
 
Az iOS 11 első béta verziója a fejlesztők számára már ma letölthető, a nyilvános béta még ebben a hónapban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.
 
Ez most csak egy rövid összefoglaló, az egyes új funkciókról hamarosan részletesebb cikkekkel is jelentkezünk!
 

iOS 11: újdonságok iPaden és a 10,5 colos iPad Pro

 
 
Az iOS 11-nek valószínűleg az iPad tulajdonosok fognak a legjobban örülni a hivatalos verzió őszi megjelenésekor, hiszen számos, olyan hasznos funkcióval bővült az legújabb iOS verzió, amelyre talán már 2-3 éve várunk.
 
Ezen funkciók közé tartozik az iPaden is elérhető, teljesen megújult Dock, megújult multitasking, fájl kezelő alkalmazás, az Apple Pencil új funkciói, drag-and-drop és még számos újítás.
 
 
A rendszeres iPad felhasználók már évek óta várnak egy olyan szintű frissítésre, amely lehetővé teszi, hogy valóban használható legyen az iPad egy számítógép helyett a hétköznapi (főleg irodai) munka során. Ezen jelentős frissítés első jelei a 2 éve megjelent iOS 9 esetén már megfigyelhetőek voltak, amikor az Apple elérhetővé tette az osztott képernyős multitasking opciót az iPad készülékek esetén, azonban ez még önmagában kevés volt ahhoz, hogy lenyűgözze és meggyőzze az iPad felhasználókat, hogy a számítógépüket otthon merjék hagyni egy utazás vagy átlagos munkanap során.Ezen funkciók közé tartozik az iPaden is elérhető, teljesen megújult Dock, megújult multitasking, fájl kezelő alkalmazás, az Apple Pencil új funkciói, drag-and-drop és még számos újítás.
 

Új Fájlok alkalmazás

 
Az új Fájlok alkalmazás segítségével gyakorlatilag fájl szinten tudjuk kezelni az iPaden a dokumentumainkat, mappákat tudunk létrehozni, fájlokat lehet másolni, törölni, mozgatni a mappák között, ráadásul mindezt úgy, hogy egy egységes felületen tekinthetjük át a készüléken elérhető dokumentumainkat, az iCloud Drive fájlokat, illetve akár a Dropbox vagy Box felhőben tárolt adatainkat is.
 

Új Dock felület

Aki használt már Mac-et, az tudja, hogy mennyire kényelmes tud lenni a Dock használata, ahol a kedvenc, illetve az éppen aktuálisan futó alkalmazásainkat tudjuk egyetlen felületen áttekinteni és váltani közöttük.iOS 11: újdonságok iPaden és a 10,5 colos iPad Pro
danikorpai hírek 2017. június 06. 09:59  Nincs hozzászólás  7 perc
Az iOS 11-nek valószínűleg az iPad tulajdonosok fognak a legjobban örülni a hivatalos verzió őszi megjelenésekor, hiszen számos, olyan hasznos funkcióval bővült az legújabb iOS verzió, amelyre talán már 2-3 éve várunk.
 

iOS 11 az iPaden, 10,5 colos iPad Pro

 
Ezen funkciók közé tartozik az iPaden is elérhető, teljesen megújult Dock, megújult multitasking, fájl kezelő alkalmazás, az Apple Pencil új funkciói, drag-and-drop és még számos újítás.
 
 
A rendszeres iPad felhasználók már évek óta várnak egy olyan szintű frissítésre, amely lehetővé teszi, hogy valóban használható legyen az iPad egy számítógép helyett a hétköznapi (főleg irodai) munka során. Ezen jelentős frissítés első jelei a 2 éve megjelent iOS 9 esetén már megfigyelhetőek voltak, amikor az Apple elérhetővé tette az osztott képernyős multitasking opciót az iPad készülékek esetén, azonban ez még önmagában kevés volt ahhoz, hogy lenyűgözze és meggyőzze az iPad felhasználókat, hogy a számítógépüket otthon merjék hagyni egy utazás vagy átlagos munkanap során.
 
 

Videólejátszó

 
Ez a funkcionalitás az iOS 11 megjelenésével az iPaden is elérhetővé fog válni abban az esetben, ha bármelyik alkalmazásban a kijelző aljáról felfelé húzzuk az ujjunkat.
 
Amellett, hogy a Dockon elérjük a kedvenc alkalmazásainkat, az utolsó alkalmazás intelligens javaslatként mindig változni fog annak függvényében, hogy éppen mit használunk az iPhone vagy Mac eszközünk vagy pedig mit észlel a rendszer, szerinte mire lehet szükségünk az adott pillanatban.
 

Megújult multitasking az iOS 11-ben

Az új Docknak köszönhetően gyakorlatilag bármikor felvehetünk és megnyithatunk egy alkalmazást a Dockról, mintha csak egy asztali számítógépen tennénk azt és azt utána Slide Over vagy Split View elrendezésben használhatjuk a továbbiakban, az alkalmazás váltóval pedig bármikor vissza tudunk váltani az App Space felületre, ahol pedig a kedvenc alkalmazás párosításainkat találjuk.
 
Tehát például ha mindig úgy szeretünk böngészni, hogy közben nyitva van egy jegyzet alkalmazás is, akkor ezt beállíthatjuk, mint kedvenc alkalmazás párosítás, amelyhez egyetlen érintéssel hozzáférhetünk ahelyett, hogy minden egyes alkalommal külön be kéne állítanunk egy Split View-t a böngésző és a jegyzet alkalmazás között.
 
Drag-and-drop, más néven áthelyezés húzással
Végre iPaden is elérhetővé vált a jól ismert drag-and-drop (fogd meg és vidd) funkció, amelynek segítségével gyakorlatilag bármilyen szöveget, linket, képet vagy egyéb fájlt meg tudunk fogni bármelyik alkalmazásban és át tudjuk azt vinni egy másik alkalmazásba.
 

Új Apple Pencil funkciók

Az Apple Pencil segítségével elég csak egyszer megérintenünk a lezárt képernyőt és máris magától megnyílik a Jegyzetek alkalmazás, ahová azonnal elkezdhetünk jegyzetelni, valamint a képernyőfotók készítésekor azonnal lehetőségünk nyílik azok szerkesztésére.Továbbá például, hogy ha szeretnénk egy rajzot beszúrni egy meglévő jegyzetünkbe vagy email üzenetünkbe, akkor egész egyszerűen csak arrébb tudjuk tolni az adott szövegblokkokat és máris tudunk helyet csinálni a rajzoláshoz.
 
Ugyanilyen kényelmes funkció, hogy a gyári Jegyzetek alkalmazás képes lesz dokumentumok beolvasására, így például ha egy szerződést kell gyorsan beolvasnunk, aláírnunk és digitálisan elküldenünk, akkor mindezt néhány másodperc alatt el tudjuk végezni az iPad segítségével egyetlen alkalmazáson belül.
 

Új QuickType billentyűzet

Az új QuickType billentyűzetnek köszönhetően most már nem kell mindig a különböző billentyű nézetek között váltanunk, minden számjegyet és szimbólumot ugyanazzal a billentyűzettel el lehet érni, amennyiben a megfelelő billentyűn lefelé pöccintve előhívjuk a kívánt karaktert.
 
Tehát az állandó billentyűzet váltogatások helyett egyetlen gesztussal lehet számokat és speciális karaktereket előhívni az iPaden, ezáltal lényegesen felgyorsítva a kijelzőn történő gépelés folyamatát.
 

Az új, 10,5 hüvelykes iPad Pro

A szoftveres újdonságok mellett a WWDC alkalmával az Apple lecserélte a meglévő 9,7″ iPad Pro modelleket egy nagyobb, 10,5″ kijelzővel rendelkező verzióra, amely bár külső méreteit tekintve teljesen megegyező paraméterekkel rendelkezik, mint a 9,7″-es, azonban a vékonyabb keretnek köszönhetően egy lényegesen nagyobb kijelzőt kapott.
 
A kijelző tekintetében az új iPad Pro modellek (mind a 10,5″, mint a megújult 12,9″) megkapták az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékekből megismert P3 széles színskálájú kijelzőket, amelyek 120 Hz-es képfrissítési gyakoriságot kaptak, amely jelenleg a standard kijelzők 60 Hz-es értékének duplája. Valamint a gyorsult képfrissítésnek köszönhetően még reszponzívabb lett az Apple Pencil használata.Ezen kívül az új kijelzők 600 nites fényerővel rendelkeznek, amelynek köszönhetően még olvashatóbbak nagy fény mellett is, valamint tovább javult a tükröződés mentesség is, amely már csak 1,8%-os az új panelek esetén. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy az új iPad Pro modellek ismét a piac legjobb kijelző paneljeivel érkeznek.A teljesítmény tekintetében az új iPadek 64 bites architektúrával rendelkező, hatmagos A10X Fusion chippel érkeznek, amelynek köszönhetően akár az olyan feladatokkal is könnyedén megbirkóznak, mint a 4K videó szerkesztés vagy akár a komplikált 3D-s modellek renderelése, mindezt pedig úgy, hogy közben hozzák a már megszokott és elvárt 10 órás akkumulátor időt.
 

Összegzés

Összességében tehát egy nagyon erős frissítést kaptunk az Apple részéről a WWDC nyitó konferenciája során, amely előrevetítette az iPad következő egy évének útját. És bár sokan már leírták és temették az iPad jövöjét, ezen frissítéseknek köszönhetően valószínűleg ismét többen el fognak gondolkodni, hogy bizonyos helyzetben már csak egy iPadet vigyenek magukkal egy MacBook helyett.
 

WWDC17: az Apple bemutatta az új macOS High Sierra-t

 
Az Apple a WWDC keynote alkalmával bemutatta az macOS operációs rendszer legújabb változatát, a macOS High Sierra-t.
 
Alapvetően főleg teljesítményjavulást és apróbb újdonságokat várhatunk az ősz folyamán megjelenő operációs rendszertől, ugyanakkor pont ezek az apró frissítések fogják befolyásolni a mindennapi felhasználói élményünket.
 
 
A prezentáció folyamán Craig Federighi a hagyományokhoz hűen ismét meglehetősen vicces (és füvezésre utaló hasonlatokkal) mutatta be az új macOS névválasztási folyamatát, melynek során a közönség végig azt hitte, hogy a High Sierra csak egy vicc, pedig valóban ez lett az új operációs rendszer neve. Új Safari alkalmazás
A Safari eddig is a leggyorsabb böngészők egyike volt, azonban az új Safari ismét megkapta a “világ leggyorsabb böngészője” címet.
 
A Safari esetén is a kisebb, úgymond motorháztető alatti frissítések voltak a jelentősek, melyek közül az egyik legkiemelkedőbb például, hogy innentől a Safari automatikusan blokkolni fogja a maguktól elinduló videókat egy honlap esetén. Például a Facebookon nem fog minden videó automatikusan elindulni végre, csak akkor, ha a felhasználó azt akarja.
 
Az “Intelligent Tracking Prevention” technológiának köszönhetően a Safari gépi tanulás által érzékelni fogja, hogy ha egy honlap adatokat gyűjt a háttérben a böngészési szokásainkról és ezt intelligensen megakadályozza. Mindez az adatvédelmet előtérbe helyezve, ezáltal a Safari nem csak a leggyorsabb, hanem a legbiztonságosabb böngésző egyike lett. (Valószínűleg a prezentáció ezen pontján a digitális hirdetésekből élő cégek kellően nagyot sóhajtottak, bár tény, hogy a Safari böngészőt felhasználók köre még mindig jelentősen csekély a Chrome-hoz hasonlítva.)
 

Új Mail alkalmazás

Az új Mail intelligensen szortírozni fogja a leveleinket, szintén gépi tanulást (machine learning) alkalmazva, ezáltal biztosítva, hogy a fontos üzeneteink mindig az üzenetlista elején foglaljanak helyet (hasonlóan a Spark alkalmazáshoz).Továbbá osztott képernyős móddal is gazdagodott a Mail alkalmazás.
 

Új Fotók alkalmazás

A macOS High Sierra Fotók alkalmazása is nagyobb frissítésen esett keresztül, amely főleg a képek szerkesztési lehetőségeinél figyelhető meg.A szerkesztés folyamán most már görbéket is használhatunk a színek és a fények állítására, valamint akár egyes színeket is szerkeszthetünk külön-külön.Végül, de nem utolsó sorban pedig ismét elérhetővé vált a nyomtatott fotó album rendelése a Fotók alkalmazásból, akárcsak a régen az iPhoto alkalmazás esetén.
 

Megújult fájl rendszer – APFS

Akárcsak az iOS, a watchOS és tvOS esetén, úgy a macOS-ben is várható volt, hogy az Apple le fogja cserélni a HFS+ fájlrendszert az új APFS-re (Apple File System).Az Apple File System natív titkosítással, összeomlás-védelemmel, azonnali fájlmásolással és sok hasonló előnnyel rendelkezik, ami miatt bár viszonylag kevésbé látható ez a változás, pont egy olyan újdonság, amely közvetlenül befolyásolni fogja a hétköznapi felhasználói élményünket azáltal, hogy még gyorsabb még megbízhatóbb lesz a rendszer működése.
 

Új videó standard – HEVC (H.265)

Aki egy kicsit is foglalkozott már a videókkal, az tudja, hogy a videós körökben a standard videó formátum a H.264, azonban ez főleg a fullHD videók idejében terjedt el és az új, 4K felbontású tartalmak esetén nem igazán optimális, mivel nem egy helytakarékos megoldás.
 
Ezen probléma kiküszöbölésére a macOS High Sierra alapértelmezetten már a HEVC (High Efficiency Video Coding, más néven H.265) videó tömörítéssel érkezik, amely körülbelül 40%-kal jobb tömörítési eljárást használ, ezáltal lényegesen kevesebb helyet fognak foglalni a 4K videóink.
 

Metal 2 és virtuális valóság

 
A macOS High Sierra esetén a virtuális valósággal kapcsolatos funkciók is nagy szerepet kaptak, melynek köszönhetően a megfelelően erős Mac gépek támogatni fogják az olyan VR (Virtual Reality) eszközöket, mint például a HTC Vive VR headset, és az olyan alkalmazásokat, mint a SteamVR, Epic Unreal 4 Editor, és a Unity Editor.
 

Megjelenés ősszel

A macOS High Sierra első fejlesztői béta változata a mai nap folyamán már letölthető a fejlesztők számára.Idén is lesz nyilvános béta program, amely június végén lesz elérhető bárki számára.
 
A hivatalos verzió pedig idén ősszel várható egy ingyenes frissítés formájában az összes olyan Mac számítógépre, amely támogatja a jelenleg elérhető macOS Sierra-t.
 

WWDC17: az Apple bemutatta a watchOS 4-et

 
A WWDC-n az Apple bemutatta a watchOS 4.0-t, az Apple Watch újabb szoftverét. Természetesen ez egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el bétaként, de számos funkciót mutatott be az Apple.Többet között új és intelligensebb óraszámlapokat, könnyebb és szélesebb körű kommunikációt kapunk. Nézzük a fontosabb újdonságokat!
 
 

Új óraszámlapok: Siri, kaleidoszkóp, Toy Story

Siri mostantól interaktívan képes megjeleníteni egy külön óraszámlapon, hogy mi az, ami minket éppen az adott pillanatban érdekelhet majd.A kaleidoszkóp számlapon egy kaleidoszkópos, folyamatosan változó kép látszik majd a mutatók mögött.A Toy Story számlapon pedig Woody, Jessie és Buzz Lightyear kapott helyet.
 

Újdonságok a Tevékenységek kapcsán

Mostantól a napi tevékenységekért kapott értesítések animációt is kapnak.A napi cél elérése esetén például mintegy tűzijátékként fog berobbanni az értesítés, hogy megvan a cél!
 

Megújult Edzés app

A watchOS 4-ben az Edzés app képes lesz átadni az edzőgépnek az aktuális adatokat, így edzés közben a megfelelő gép képes lesz megjeleníteni ezeket az adatokat, mint például a kalóriák vagy a pulzus értékei. Ehhez kezdetben az alábbi gyártók megfelelő gépeit fogja támogatni a watchOS 4.
 
Ezzel anélkül láthatjuk majd az állapotunkat, hogy az órára kellene nézni. Ez a szinkronizáció kétirányú: az edzőgép is képes lesz átadni az adatokat a Watch-nak, így az adat biztosan pontos lesz mindkét eszközön.
 

Megújult Zene app

A megújult Zene app már támogatja majd a zenék automatikus szinronizálását, és a zenék között a digitális koronával könnyen tudunk majd görgetni.
 
Ezen túl ráadásul végre több lejátszási lista is szinkronizálhatóvá vált.
 

Megújult Dock

Az új Dockban függőlegesen tudunk majd görgetni az alkalmazásaink kis kártyái között.
 

Új API-k a fejlesztőknek

Természetesen a fejlesztők is több új funkcionalitást kapnak majd az új API-kkal: rövidebb válaszidejű appok, új háttérüzemmódok, hozzáférés a Core Bluetooth keretrendszerhez és a vízzárfunkcióhoz.
 

Kompatibilitás

A watchOS 4 az összes modellre elérhető. A watchOS 4.0-s változata hivatalosan ősszel fog megjelenni, karöltve az iOS 11-gyel. A watchOS 4 béta változatához az iPhone készülékünket az iOS 11 bétára kell frissíteni. A watchOS 4 bétájára való frissítés után nincs lehetőség downgrade-elni!
 
Forrás: