Akár már jövőre megkaphatja a vezeték nélküli töltést az iPhone (videó)

A legújabb pletykák szerint az Apple egy újabb, igen komoly, a vezeték nélküli technológiával foglalkozó céggel fog partnerségre lépni a jövőben. Ráadásul mivel még december végén volt hír egy másik cégről ugyanebben a témában, így egyre biztosabbnak tűnik a lépés a vezeték nélküli töltés felé.

Ez azt jelenti, hogy idén ugyan már nem, de lehet hogy a következő évben vezeték nélkül is tölthetjük majd az eszközeinket, ami azért igencsak megdobná az Apple eladásait. Manapság is már rengeteg ilyen technológia érhető el, azonban ezek még mindig csak kompromisszumokkal használhatóak, mint például tökéletesen kell rárakni a töltéshez a terméket a töltőre, vagy pedig alacsonyabb (és így lassabb) töltést kap, mintha kábelen keresztül tennénk ugyan ezt.

Én mellette és ellene is vagyok. Egyrészt nyilván kérdéses, hogy ez mennyire ártalmas az egészségünkre, bár szerintem az Apple úgy gondolkozik, hogy ezt csak akkor engedheti meg magának, ha 100%-os biztos benne, hogy ártalmatlan az egészségünkre. Másrészt az is kérdéses, hogy mekkora távolságon belül fog működik, például a közvetlen szomszéd a társasházban is tudja-e tölteni a készülékét, lehet-e ezt korlátozni? Nyilván ehhez egy külön chip kell, de elsőnek egy külön kiegészítő is jó lenne, amivel az Apple tesztelhetné ezt az opciót. Azt viszont biztosan állíthatom, ha az Apple ezt meglépi, az valamilyen szinten innováció lesz és nem csak egy egyszerű vezeték nélküli töltés. Nézzétek meg az alábbi videót, mert valljuk be, ez eléggé “nyálcsorgató”.

https://youtu.be/6INH8o6GLec

Forrás: https://szifon.com/2017/01/06/akar-mar-jovore-megkaphatja-a-vezetek-nelk...

WattUp from Energous