Csendben új Apple termékek érkeztek a héten, íme a felhozatal

Új, (PRODUCT)RED iPhone 7 és iPhone 7 Plus érkezett

Az új típus megvásárlásával támogatod a Global Fund HIV- és AIDS-ellenes programjait, és hozzájárulsz, hogy mielőbb megszülethessen egy AIDS-mentes nemzedék.
 
Az új modellek belsőleg teljes mértékben megegyeznek az eddigi iPhone 7 típusokkal, és március 24-én 16:01-től kezdődően rendelhetőek meg, 294 990Ft-os illetve 338 990Ft-os induló árral, 128GB-os és 256GB-os kapacitással. (Az árak szintén nem változtak, a korábbi színek is ugyanennyiért kaphatók 128/256GB tárhellyel.)
A termék már elérhető az Apple Store oldalán is.
 

Új, 32GB-os és 128GB-os iPhone SE érkezett

Így tavasszal picit nagyobb frissítésre számítottunk az SE-vel kapcsolatban, de az Apple sajnos kizárólag a tárhelyt növelte, és csak 32GB-os és 128GB-os iPhone SE érkezett.
 
Hardveresen másban nem változott a készülék, illetve továbbra is maradt a megszokott formavilág. Ez a frissítés arra jó, hogy a cég ugyanazon az áron adja majd az újabb, nagyobb tárhellyel rendelkező készüléket. Ez azt is jelenti, hogy a régebbi iPhone SE típusok árai csökkenni fognak az APR-eknél és más boltokban, mert az Apple oldalán már nem érhetőek el a 16GB-os illetve 64GB-os modellek.
 
Az új modellek március 24-én 16:01-től rendelhetőek hazánkban, és valamikor a hónap végén kerülhetnek majd szállításra.
Az iPhone SE-ről bővebben már írtunk megjelenéskor.
Összességében tehát ennyi az iPhone SE frissítés, én nagyon sajnálom, hogy az Apple nem ölt több energiát ebbe a készülékbe.
 

Új, 9,7 hüvelykes iPad jelent meg, ami leváltotta az iPad Air 2-t

Az Apple bemutatta az új, 9,7 hüvelykes iPadet, ami végeredményben az iPad Air termékcsaládot váltotta le, és így az Apple.hu-n már nem érhetőek el az iPad Air modellek.
 
Az új iPad nem kapta meg a Pro jelzőt, ami azt jelenti, hogy néhány funkcióban elmarad a társaitól. A 9,7-es méretben tehát továbbra is két féle iPadet vásárolhatunk meg, illetve továbbra is elérhető a 7,9-es iPad mini.
 
Az új iPad lényegében egy felújított iPad Air 2, mely gyorsabb, A9-es processzorral és új az iPad Pro-nál megszokott külsővel jelent meg. Azonban a Pro-hoz képest “rosszabb” kamerát és kijelzőt kapott. A kamera ugyanaz maradt, mint az iPad Air 2-ben, illetve picit nehezebb is lett a készülék, de nem számottevően.
 
Az új iPad egyik előnye az ára. Még az iPad mini 4-nél is olcsóbb, 139 990Ft-tól indul, így tulajdonképpen az iPad Air 2 és az iPad mini helyett is ezt érdemes jelenleg megvásárolni, ha új készüléken gondolkozunk. Az iPad Pro pedig ennél jóval drágább, tehát pont jól árazta be az Apple, ha valakinek megfelel a fenti hardver.
 

Clips – az Apple új videó alkalmazása iOS-re

A mai nap hosszabb időre leállt az Apple Online boltja, ami csak egyet jelenthetett, hogy vagy a motort írják teljesen újjá vagy pedig új termékek jönnek – szerencsénkre az utóbbi történt, és így egyúttal egy új app, a Clips is felbukkant.
 
Ezen felül persze kaptunk piros iPhone 7 (PRODUCT)RED™ Special Edition modellt, új, de mégse teljesen új, 9,7-es iPadet elég kedvező áron, és érkezett egy rakat új szíj is az Apple Watch-hoz. De most nézzük, mire is lesz majd jó a Clips!
 
Manapság egyre kevésbé “divatos”, hogy egy képet vagy videót csak úgy önmagában tegyünk fel valamelyik közösségi szolgáltatásra. Filterekkel, matricákkal, feliratokkal látjuk el ezeket a tartalmakat, hogy ezzel jobban kifejezzük azt, amit az adott képpel vagy videóval üzenni szeretnénk. A Clips ezekre a lehetőségekre kínál egy Apple-ös megoldást, de fontos megjegyezni, hogy az app nem akar egy új Instagram, Vine, Snapchat vagy hasonló szolgáltatás lenni, egyszerűen csak lehetőséget ad új módokon tuningolni a videóinkat.
 
Akár magával a Clips-szel is felvehetjük a kívánt videót, de persze már korábbi videóinkat is importálhatjuk az alkalmazásba. A képekből nekem az jön le, hogy sajnos csak négyzetes, azaz 1:1-es képarányú videót nyerhetünk majd ki az alkalmazásból, ami számomra csalódás, de majd ha megjelenik, úgyis minden kiderül.
 
Nemcsak olyan feliratokkal láthatjuk el a videókat amiket mi magunk írunk be, hanem a Clips felismeri, hogy mit mondtunk a felvétel alatt és azt egyből, szépen animálva feliratként is megjeleníti. Mostanság egyébként elég divatos dolog a rövid videókat felirattal is ellátni, hogy azok is élvezni tudják, akik nem akarják, vagy épp olyan környezetben vannak, ahol nem illene hangosan megnézni egy rövidke videót, de mégis érdekli őket, mit mondanak benne. Továbbá persze az is szempont, hogy az Apple-nek nagyon fontosan a fogyatékkal élők, ezért a feliratozás nekik is hasznos lehet.
 
Filterek, matricák, feliratok nélkül nagyon snassz lehet feltölteni egy-egy videót mondjuk az Instagram Stories-ba. Szerencsénkre a Clips számos ilyen lehetőséget is kínál a számunkra, akár Prisma-szerű művész filtereket is. Mivel egy kis videószerkesztő programról van szó, ezért az se hiányozhat, hogy zenét vághassunk a kép alá.
 
A Fotók app arcfelismerése elég jól működik már, sőt, az Apple nemrég arcfelismerő szoftvert fejlesztő céget is felvásárolt, ezért nem meglepő, hogy a Clips felismeri, hogy kik szerepelnek a videón és fel is ajánlja, hogy nekik egyből elküldhessük a kész alkotást iMessage-en keresztül.
A Clips az iPhone 5s-sel és újabb iPhone készülékekkel, az iPad Pro-val, az ötödik generációs iPaddel, az iPad Airrel és újabb iPad Air modellekkel, az iPad mini 2 és újabb iPad mini készülékekkel, valamint a hatodik generációs iPod touch-csal kompatibilis, és használatához az iOS 10.3-as vagy újabb verziója szükséges.
Az új app pontos megjelenési idejéről még nincs semmi hír, sőt, az sem garantált, hogy az élő feliratozás magyarul is menni fog, bár 36 nyelvet fog induláskor támogatni, és ha egyszer a diktálás már régóta működik magyarul, akkor elvileg ez se kell, hogy gondot okozzon.
 

Megérkeztek a 2017-es tavaszi Apple Watch szíjak, és elérhetővé vált a Nike szíj is

Ismét új generációs Apple Watch szíjak érhetőek el az Apple-től, ami azt jelenti, hogy bizonyos esetekben új színnel, de olykor új kialakítással is találkozunk.
 
Frissültek a sport, a szőtt műanyag és a bőr szíjak is, mindhárom változatban kaptunk új színeket, illetve a bőr szíjak ismét átestek pár apróbb változtatáson, például megváltoztatta az Apple a csatot. Most már egy picit kockább változattal találkozhatunk, ha megnézzük a bőr szíjak csatjait. A többi szíj esetén csak szín béli különbségeket fedeztünk fel eddig.
 
2017-es tavaszi, Sport Apple Watch szíjak a galériában megtekinthetők.
 
Frissültek még a Hermès szíjak is, de az hazánkban nem elérhető. Ahogy az várható volt, megkaptuk a tavaszi felhozatalt, nekem kifejezetten tetszenek a tavaszi, szőtt műanyag szíjak, rendeltem is magamnak egy “balatonkék” színűt. 
 
A kép alján most is olvasható, hogy “Ez a szín csak korlátozott ideig kapható.”, tehát ismét felhívja az Apple a figyelmünket arra, hogy a szíjak évszakoknak, eseményeknek megfelelően változnak, így ha tetszik, ne habozzunk a rendeléssel.
 
Természetesen a tavaszi kollekció a következő néhány hónapban azért elérhető marad majd.
 

Videón a (PRODUCT)RED, azaz a piros iPhone 7 Plus – kicsomagolás

Úgy látszik, néhány újságíró már megkapta a (PRODUCT)RED, pontosabban a piros iPhone 7 Plus-t: megjelentek ugyanis az első kicsomagolós videók, és ezzel láthatjuk végre az új, speciális piros színt.
 
Ahogy majd Marques Brownlee is elmondja, ez az új szín jót tett a készüléknek. Tapasztalatai alapján kevésbé látszódnak rajta az ujjlenyomatok, és összességében igencsak impozánsra sikeredett. Szerinte jobb lett volna fekete előlappal, illetve piros Touch ID gyűrűvel, de lehet, az már sok lett volna. Nézzétek meg az ő és a CNET videóját is, az utóbbiban összehasonlítják más piros termékekkel, hogy láthassuk, mennyire sötét vagy világos az Apple új terméke.
 
Piros iPhone 7 Plus kicsomagolós videók a galériában.
 
Clips
Clips
Clips
Clips
Clips